Friday, Aug 17, 2018

Elfogadjuk







A bajai halászlé receptje

A bajai halászlé készítéséhez végy egy nagy kanál jókedvet, egy csipet humort és nagy adag lelket. Ha ezek a hozzávalók megvannak, nekiláthatsz a főzésnek!
A mennyei halászléhez 5 fő részére szükséged lesz:


  • 3 kg halra, melynek – nézd meg jól - ¾-e ponty legyen
  • a halhoz kilónként egy szép, nagy fej vöröshagymára
  • egy púpozott evőkanál édes-nemes őrölt piros paprikára
  • sóra
  • 4-5 db erős cseresznyepaprikára vagy Erős Pistára
  • gyufatésztára


Bővebben...  

Nyomtatás


Halételek


Halászlevek


Bajai pontyhalászlé


1950 Ft

Filézett pontyhalászlé


2100 Ft

Bajai filézett harcsahalászlé


3450 Ft

Bajai vegyes halászlé (pontyból és harcsából)


3250 Ft

Bográcsos korhely halászlé filézett harcsából


3450 Ft

Házi  jellegű gyufatészta


200 Ft



Pontyból készült ételek


Pontyszeletek rántva vajas petrezselymes burgonyával


2100 Ft

Ropogós pontyfilé burgonyapürével citrommal


2150 Ft

Fokhagymás tejföllel sült pontyfilé, kemencés burgonyával


2400 Ft

Sokmagvas pontyszeletek kapros-joghurtos friss salátával, szalmaburgonyával


2400 Ft

Magyaros pontyfilé lecsós karikaburgonyával, fokhagymás kakastaréjjal


2250 Ft



Harcsából készült ételek


Bográcsos szürkeharcsa pörkölt tepertős túrós csuszával

 

3550 Ft

Szürkeharcsa szeletek bécsiesen petrezselymes burgonyával, citrommal


3250 Ft

Grill-lapon sült szürkeharcsafilé fűszeres vajjal, petrezselymes burgonyával


3150 Ft

Sokmagvas szürkeharcsa szeletek kapros joghurtos friss salátával, szalmaburgonyával


3450 Ft

Tejfölös afrikai harcsafilé (tejföllel, zöldséggel pirosra sütve, kemencés burgonyával)


2900 Ft

Csőben sült afrikai harcsafilé (spárgával, sajttal),párolt rizzsel


2900 Ft

Afrikai harcsafilé bakonyi módra, galuskával


2900 Ft



Fogasból készült ételek


Fogasszeletek mandulás bundában rizzsel és krokettel, tartármártással

3200 Ft

Fehérborban párolt fogasfilé csőben sült brokkolival, rizs ágyon


3200 Ft

Roston fogas grillezett zöldségekkel, szalmaburgonyával és fűszeres vajjal


3300 Ft

Fogas szalagok Orly-módra petrezselymes burgonyával


3200 Ft

Grillen sült citromos fogas garnélás tésztával, parmezánnal


3300 Ft

Grillezett fogasfilé parajos taglietellével


3200 Ft

Tengeri halételek


Királyrákfarok roston paradicsomos rizzsel, citromos vajmártással


3800 Ft

Tintahalkarikák Orly- bundában, grillezett bazsalikomos paradicsommal, szalmaburgonyával és tatárral


2200 Ft

Garnélás tészta "Itáliai" módra


2950 Ft


Egészben sült halak


Süllő egészben sütve tejfölös petrezselymes burgonyával


80 Ft/dkg

Lillafüredi szivárványos pisztráng vajas petrezselymes burgonyával, citrommal


70 Ft/dkg



Sugovica – tál (két személyre)



Roston pisztráng, fogas-szalagok Orly-módra, sokmagvas harcsafilé, roston pontyfilé, tintahalkarikák, párolt zöldkörettel, rizzsel és vajas petrezselymes burgonyával, tartármártással

7000 Ft