Saturday, Nov 18, 2017

Elfogadjuk






There are no translations available.


A bajai halászlé receptje

A bajai halászlé készítéséhez végy egy nagy kanál jókedvet, egy csipet humort és nagy adag lelket. Ha ezek a hozzávalók megvannak, nekiláthatsz a főzésnek!
A mennyei halászléhez 5 fő részére szükséged lesz:


  • 3 kg halra, melynek – nézd meg jól - ¾-e ponty legyen
  • a halhoz kilónként egy szép, nagy fej vöröshagymára
  • egy púpozott evőkanál édes-nemes őrölt piros paprikára
  • sóra
  • 4-5 db erős cseresznyepaprikára vagy Erős Pistára
  • gyufatésztára


Weiterlesen...  

Drucken

There are no translations available.

német


Halételek

Fish dishes / Fischgerichte

 

Halászlevek

Fish- Soups / Fischsuppen

 

  1. Bajai halászlé (ponty)

Fish-soup ’Baja’ style

Bajaer Fischsuppe

  1. Filézett harcsahalászlé

Fish-soup with fillet of catfish

Welsfiletsuppe

  1. Vegyes halászlé (ponty és harcsa)

Mixed fish-soup (carp and catfish)

Gemischter Fischsuppe (Karpfen und Welse)

 

Pontyból készült ételek

Dishes of carp / Gerichte aus Karpfen

 

  1. Ponytszeletek rántva petrezselymes burgonyával

Slices of carp fried in breadcrumbs, parsley potatoe

Karpfenscheiben paniert mit Petersilienkartoffeln

  1. Pontyfilé roston hasábburgonyával

Roasted fillet of carp, French fries

Karpfenfilet auf dem Rost gebrauten mit Pommes Frites

  1. Dorozsmai molnárponty

Miller’s carp’ (Roasted fillet of carp, mushroom noodles)

Müllerkarpfen nach Dorozsma-Art (Karpfenfilet auf Rost mit Champion-Nudel)

  1. Rácponty

Carp fillet with potatoe in pepper and tomato casserole and sour cream

Karpfen auf ’Rác’ Art

 

Harcsából készült ételek

Dishes of catfish / Gerichte aus Wels

  1. Harcsapörkölt túrós csuszával

Catfish goulash with stripes of boiled pasta strewn with curd

Welsgulasch mit Quarknudeln

  1. Harcsaszeletek rántva petrezselymes burgonyával

Slices of catfish fried in breadcrumbs, parsley potatoes

Welsscheiben paniert mit Petersilienkartoffeln

 

  1. Harcsaszeletek roston fűszeres vajjal,

petrezselymes burgonyával

Roasted slices of catfish, spicy butter, parsley potatoes

Welse auf dem Rost gebraten mit Kräuterbutter und Petersilienkartoffeln

  1. Tejfeles harcsafilé hagymásburgonyával

Roasted fillet of catfish with sour cream, onion-potatoes

Welse auf dem Rost gebraten, Sauerrahm und Zwiebelkartoffel

  1. Bakonyi harcsafilé galuskával

Roasted catfish fillet in ’Bakony’ sauce, dumplings

Welsfilet auf Bakonyer Art mit Nockeln

 

Fogasból készült ételek

Dishes of pike-perch / Gerichte aus Zander

 

  1. Fogasszeletek rántva, petrezselymes burgonyával

Slices of pike-perch fried in breadcrumbs, parsley potatoes

Zanderscheiben gebraten mit Petersilienkartoffeln

  1. Fogasszeletek roston, grillezett zöldségekkel

Roasted slices of pike-perch, grilled vegetables

Zanderscheiben auf dem Rost gebraten mit gegrillten Gemüse

  1. Párolt fogasszeletek csőben sült brokkolival

Steamed slices of pike-perch with broccoli fried in cheese

Gedünstete Zanderscheiben mit überbackenen Broccoli

  1. Fogasszeletek Jóasszony-módra, rizzsel

Slices of pike-perch in sour cream – mushrooms and bacon sauce, rice

Zanderscheiben nach guter Frau Art mit Reis

  1. Fogasszeletek Orly-módra petrezselymes burgonyával

Slices of pike-perch Orly-stzle, parsley potatoe

Zanderscheiben nach Orly Art mit Petersilienkartoffeln

 

Egészben sült halak

Whole-fried fishes / Ganze Fische gebraten

 

  1. Süllő egészben sütve, tejfölös petrezselymes burgonyával 60 dkg

Whole fried pike-perch, parsley potatoes with sour cream

Zander gebraten (im Ganzen) mit saure Sahne und Petersilienkartoffeln

  1. Pisztráng roston sütve petrezselymes burgonyával 60 dkg

Roasted whole trout, parsley potatoes

Forelle auf dem Rost gebraten mit Petersilienkartoffeln

  1. Kecsege egészben sütve hasábburgonyával 60 dkg

Whole fried sterlet, french fries

Sterlet gebraten (im Ganzen) mit Pommes Fries


Sugovica – tál (két személyre)

Sugovica’ plate (for two person)

Sugovica” Platte (für zwei Personen)

 

  1. Fogas Orly-módra, harcsa rántva, pontyfilé roston

pisztráng egészben sütve, vegyes körettel

Slices of pike-perch Orly-style, Roasted fillet of carp, Slices of catfish fried in breadcrumbs,

Roasted whole trout, served with mixed garnish

Zanderscheiben nach Orly Art, Welsscheiben paniert, Karpfenfilet auf dem Rost gebrauten,

Forelle auf dem Rost gebraten mit gemischten Beilage