Wednesday, Oct 17, 2018

Elfogadjuk







A bajai halászlé receptje

A bajai halászlé készítéséhez végy egy nagy kanál jókedvet, egy csipet humort és nagy adag lelket. Ha ezek a hozzávalók megvannak, nekiláthatsz a főzésnek!
A mennyei halászléhez 5 fő részére szükséged lesz:


  • 3 kg halra, melynek – nézd meg jól - ¾-e ponty legyen
  • a halhoz kilónként egy szép, nagy fej vöröshagymára
  • egy púpozott evőkanál édes-nemes őrölt piros paprikára
  • sóra
  • 4-5 db erős cseresznyepaprikára vagy Erős Pistára
  • gyufatésztára


Bővebben...  

Nyomtatás


Halételek


Halászlevek


Bajai pontyhalászlé


2150 Ft

Filézett pontyhalászlé


2500 Ft

Bajai filézett harcsahalászlé


3650 Ft

Bajai vegyes halászlé (pontyból és harcsából)


3450 Ft

Bográcsos korhely halászlé filézett harcsából


3650 Ft

Házi  jellegű gyufatészta


300 Ft



Pontyból készült ételek


Pontyszeletek rántva vajas petrezselymes burgonyával


2300 Ft

Ropogós pontyfilé burgonyapürével citrommal


2350 Ft

Fokhagymás tejföllel sült pontyfilé, kemencés burgonyával


2450 Ft

Sokmagvas pontyszeletek kapros-joghurtos friss salátával, szalmaburgonyával


2650 Ft

Magyaros pontyfilé lecsós karikaburgonyával, fokhagymás kakastaréjjal


2550 Ft



Harcsából készült ételek


Bográcsos szürkeharcsa pörkölt tepertős túrós csuszával


3650 Ft

Szürkeharcsa szeletek bécsiesen petrezselymes burgonyával, citrommal


3550 Ft

Grill-lapon sült szürkeharcsafilé fűszeres vajjal, petrezselymes burgonyával


3450 Ft

Sokmagvas szürkeharcsa szeletek kapros joghurtos friss salátával, szalmaburgonyával


3650 Ft

Tejfölös afrikai harcsafilé (tejföllel, zöldséggel pirosra sütve, kemencés burgonyával)


3150 Ft

Csőben sült afrikai harcsafilé (spárgával, sajttal),párolt rizzsel


3150 Ft

Afrikai harcsafilé bakonyi módra, galuskával


3150 Ft



Fogasból készült ételek


Fogasszeletek mandulás bundában rizzsel és krokettel, tartármártással

3550 Ft

Fehérborban párolt fogasfilé csőben sült brokkolival, rizs ágyon


3550 Ft

Roston fogas grillezett zöldségekkel, szalmaburgonyával és fűszeres vajjal


3600 Ft

Fogas szalagok Orly-módra petrezselymes burgonyával


3550 Ft

Grillen sült citromos fogas garnélás tésztával, parmezánnal


3700 Ft

Bőrén sült fogasfilé vajas zöldségekkel, steak burgonyával


3700 Ft

Tengeri halételek


Királyrákfarok roston paradicsomos rizzsel, citromos vajmártással


3900 Ft

Tintahalkarikák Orly- bundában, grillezett bazsalikomos paradicsommal, szalmaburgonyával és tatárral


2550 Ft

Garnélás tészta "Itáliai" módra


3300 Ft


Egészben sült halak


Süllő egészben sütve tejfölös petrezselymes burgonyával


80 Ft/dkg

Lillafüredi szivárványos pisztráng vajas petrezselymes burgonyával, citrommal


70 Ft/dkg



Sugovica – tál (két személyre)



Roston pisztráng, fogas-szalagok Orly-módra, sokmagvas harcsafilé, roston pontyfilé, tintahalkarikák, párolt zöldkörettel, rizzsel és vajas petrezselymes burgonyával, tartármártással

7500 Ft