Tájjellegű borok

Lantos Kövidinka ´20/´21

Kunsági borvidék

360 Ft/dl
2.700 Ft/palack (0,75 l)

Fiatal ültetvény termése a Manósi dűlőből. Igen jól eltalált egyensúlyú, határozottan fajtajelleges bor. Illatában és ízében a gyógyfüvek finom kesernyés dominanciája, mellette tarka virágok egész orgiája finom lecsengéssel.


Lantos Rosé Cuvée ´20/´21

Kunsági borvidék

480 Ft/dl
3.600 Ft/palack (0,75 l)

A rosé a nyár igazi íze! Rosé cuvée-nk minden évben Kékfrankos Cabernet franc és Kadarka házasításából készül. Ebben a borban az üde, ropogós savak kiválóan harmonizálnak a bor könnyed gyümölcsösségével, a zömében málna és friss eper illat- és ízvilággal.


Fehér borok

Laposa Szürkebarát ´20

Badacsonyi borvidék

600 Ft/dl
4.500 Ft/palack (0,75 l)

Azt mondják, a szürkebarát Franciaország után Badacsonyban találta meg a második hazáját. Származását tekintve kifinomult és elegáns, a mi szürkebarátunk ugyanakkor rafinált a cseppnyi maradékcukornak köszönhetően. Mindezt úgy, hogy ne veszítse el könnyedségét, ami a hétköznapok ünnepi borivá teheti. A 2020-as évjárat illata a fehér virágokat idézi, finom fűszeresség, zamatában azonban egy telt, összetett bor mutatkozik meg.


Paulus Rajnai Rizling ´20/´21

Móri Borvidék

520 Ft/dl
3.900 Ft/palack (0,75 l)

Érett, testes bor, elegáns savakkal, kiváló minőségű alapanyagból készítve. Hosszú lecsengésű tétel, érett, zöldalmás jegyekkel, melynek aromája sokáig megmarad és betölti a szájüreget. (Száraz, reduktív.) Kiváló párosítás hal ételekhez, kacsához, sült malachoz, borjúhoz, almásréteshez.


Nyakas Irsai Olivér ´20/´21

Etyek-Budai Borvidék

520 Ft/dl
3.900 Ft/palack (0,75 l)

Élénk zöldfehér színnel jelenik meg ez az intenzíven muskotályos illatú és zamatú félszáraz ízhatású bor. Hidegtálas, szárazsütemények és könnyű salátás előételek kísérőjeként ajánljuk.


Figula Olaszrizling ´20/´21

Balatonfüredi Borvidék

520 Ft/dl
3.900 Ft/palack (0,75 l)

Üde, diszkrét illatvilágú fehérbor, zöld gyümölcsaromákkal, telt harmóniával, finoman savas hosszú utóízzel. A borvidék legfontosabb szőlőjéből készült kiváló alapbor.


Szöllősi Sauvignon Blanc ´20/´21

Ászár-Neszmélyi Borvidék

520 Ft/dl
3.900 Ft/palack (0,75 l)

Prémium minőségű száraz fehérbor. A fajtára jellemző vibráló, zöld növényi jegyek (frissen vágott fű, csalán, egres, lime) érezhetőek a borban. Beltartalmi értékét erősíti a szép ívű savgerinc, melytől tiszta, kerek élményt kapunk. Klasszikus ,,spárgabor”, de kellemes kiegészítője minden óvatos fűszerezésű zöldségételnek, valamint omlós, zöldfűszeres halaknak, tenger gyümölcseinek.


Tűzkő Chardonnay Barrique ´16/´17

Tolnai Borvidék – Bátaapáti

560 Ft/dl
4.200 Ft/palack (0,75 l)

Ez az elegáns Chardonnay szalmasárga árnyalatú száraz fehérbor, élénk, trópusi gyümölcsök aromáira emlékeztet illatában és ízében is. Elénk savai vannak, savassága a testes szerkezettel jó összhangban van, ez érlelésre is alkalmassá teszi.


Árpád-hegy Pince Birtok Furmint ´20

Tokaji Borvidék – Szerencs

600 Ft/dl
4.500 Ft/palack (0,75 l)

Különböző első osztályú szőlőültetvényeken szüretelt, csak az egészséges Furmint (a borvidék fő szőlőfajtája) fürtök kiválasztásával. Intenzív citrusos illat, friss és gyümölcsös íz, gazdag ásványosság, elegáns savak jellemzik. Egy jól kiegyensúlyozott, harmonikus, ropogós bor, egy csipetnyi maradék cukorral. Sokoldalú és csodálatosan friss nedű. A legjobb párosítás halakhoz, tenger gyümölcseihez, fehér húsokhoz, salátákhoz, de jól illik a tésztaételekhez is.


Figula Sóskút Olaszrizling ´18/´19

Balatonfüredi Borvidék

800 Ft/dl
6.000 Ft/palack (0,75 l)

Lassan nyíló hűvös, elegáns illat zöldfűszerrel, fehér virággal és foszforos füstösséggel. A korty arányos, finoman összetett, játékos savú és hosszan sós a le csengése.


Thummerer Egri Muskotály ´19/´20 (édes)

Egri Borvidék

560 Ft/dl
4.200 Ft/palack (0,75 l)

Színe tükrösen csillogó halvány szalmasárga. Illata tiszta, intenzív, tavaszi virágos réteket és fehérhúsú gyümölcsöket idéz. Kóstolva édes, savai lendületesek, ízében gyümölcsös illetve diszkrét fűszeres jegyeket vonultat fel. 7-8 °C-on fogyasztva gyümölcsös körítésű illetve keleti fűszerek felhasználásával készített hal és szárnyasételek mellé ajánljuk kísérőként.


Rosé borok

Dúzsi Kékfrankos Rosé ´20/´21

Szekszárdi Borvidék

520 Ft/dl
3.900 Ft/palack (0,75 l)

Színe a kettévágott szamócát juttatja eszünkbe. Intenzív, fajtajelleges illatát senki sem vitathatja. Zamata a dohányra emlékezetet.


Vylyan Rosé Cuvée ´20/´21

Villányi Borvidék

520 Ft/dl
3.900 Ft/palack (0,75 l)

Elegáns, légies, ízig-vérig rozé. Kóstolása minden érzékszervünket kényezteti: szép színében elgyönyörködünk, egzotikus illatától jókedvre derülünk. Lédús gyümölcsössége szomjoltó, újabb és újabb kortyot kíván. A címkén az ősi villányi monda egyik szereplője: a Kakas, a megmentő, aki teli torokkal hirdeti a napfelkeltét.


Vörös borok

Günzer Kékfrankos ´15/´16

Villányi Borvidék

560 Ft/dl
4.200 Ft/palack (0,75 l)

Prémium kékfrankos a kisharsányi Bocor-dűlőről, tőkénként öt fürtre leválogatva. A talaj meszes és tápanyagszegény, a szőlő szinte saját magát korlátozza. A két év magyar tölgyfahordós érlelés után egy elegáns, fineszes tétel született. Az aromában a gyümölcsök dominálnak: cseresznye, meggy. Egyszerre élénk és tömör, igényes és arányos bor.


Vylyan Cabernet Sauvignon ´18

Villányi Borvidék

480 Ft/dl
3.600 Ft/palack (0,75 l)

A villányi föld jellegzetességei természetesen nyomot hagynak a szőlőszemek ízén, de egy Cabernet Sauvignon sohasem enged karakteréből. Határozott ízvilágában a feketeribizli, szilva, étcsokoládé és dohány versenyeznek egymással.


Takler Kadarka ´18/´19

Szekszárdi Borvidék

680 Ft/dl
5.100 Ft/palack (0,75 l)

Rubin színű, leginkább gyümölcsös bor, finom eleganciával. A tökéletesen beérett szőlőből származó meleg fűszeressége, gazdag vaníliás, málnás jegyei teszik emlékezetessé.


Rácz Miklós Tamás Pinot Noir ´19

Villányi Borvidék – Diósviszló

680 Ft/dl
5.100 Ft/palack (0,75 l)

Igazán könnyű, nyárias vörösbor. Tartályban erjedt héjon, majd nagyhordós érlelés következett a palackozásig. Illatban világospiros bogyós gyümölcsök, mellette a fajtára jellemző avar- és gombaillat is feltűnik. A könnyű kortyban finom tannin, enyhén fanyar és szomjoltó zárás. Érdemes behűtve bontani a palackot.


Stier Merlot ´15/´16

Villányi Borvidék

6.400 Ft/palack (0,75 l)

Mély rubin színű, csillogó, tiszta megjelenésű merlot. A fajta jellegzetes kakaós, csokoládék ízjegyei az értő hordóhasználatnak köszönhetően finom fás aromákkal egészülnek ki. A döntően fűszeres karakterű vörösbor – szegfűszeg, szegfűbors, cappuccino – hátterében ropogós piros bogyós gyümölcsök mutatkoznak meg. Egyensúlyos, kerek, fajtajelleges merlot.


Szeleshát Három Fiú Cuvée ´17/´18

Szekszárdi Borvidék

6.400 Ft/palack (0,75 l)

A Nyéki hegy Szeleshát-dűlőjének löszös és vörösagyagos talaján tökéletesen beérett merlot (55%), kékfrankos (30%) és cabernet sauvignon (15%) há zasítása október végi szüretből. Összeállítása után még 12 hónapig új magyar tölgyfahordóban érleltük. Nevét a családban született három fiú gyermek iránti büszkeség ihlette.


Ipacs Szabó István Nászút Helyett Cabernet Franc ´17/´18

Villányi Borvidék

900 Ft/dl
6.800 Ft/palack (0,75 l)

Súrú szövésű, nagytestű, izgalmas vörösbor. Érett tömör gyümölcsösség, mellette finom hordó, fűszerek és dohány. Mindezt frissítő savakkal, bársonyos tanninokkal szép lecsengéssel. Hagyjuk kinyílni, dekantáljuk, kóstoljuk nagy pohárból.


Thummerer Tréfli Cuvée ´17/´18 (édes)

Egri Borvidék

600 Ft/dl
4.500 Ft/palack (0,75 l)

Ez a mélyvörös színű, dús, sokrétű illatú vörösbor termőhelyét és évjáratát dicséri. Zamatokban gazdag, fanyarkás íze kisimult, finom csersavai nyugodt, bensőséges harmóniája hosszú, melengető tüze újra és újra kóstolásra késztet.


Gere Attila Kopár Cuvée ´17/´18

Villányi Borvidék

13.000 Ft/palack (0,75 l)

A pincészet emblematikus csúcsbora. Csak a legszebb évjáratokban készül, Villány legjobb dűlőiből (Kopár, Csillagvölgy, Konkoly, Ördögárok) szelektált alapanyagok felhasználásával. A bor Cabernet Franc, Merlot valamint Cabernet Sauvignon házasítása. Átlagosan 16-18 hónapig érleljük tölgyfahordókban.